Geplaatst op 1 Reactie

Bedrijf starten op Aruba

Voor vakantie op Aruba

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag hoe ik Onehappycard heb opgericht. Vooral door veel fouten te maken en nooit op te geven. Om je op weg te helpen zal ik mijn fouten en succesverhalen met je delen. Wil jij weten hoe jij je bedrijf kunt starten op Aruba? Lees dan verder..

Bedrijf
Companio
  1. Als Nederlander kun je op Aruba niet zo maar je eigen bedrijf starten of inschrijven. Daarom ben ik e-resident van Estland geworden en heb ik in Estland mijn bedrijf gestart. (Je hoeft niet persoonlijk naar Estland, alles gaat online). Alleen je e-resident paspoort moet je ophalen, maar dat kan in veel verschillende landen. Zoals Nederland. Voor meer informatie over Estland: In Estland heb je een adres en contact persoon nodig. Ik heb er gelijk voor gekozen om mijn administratie te laten doen omdat ik daar ook mijn belasting betaal. Ik heb gekozen voor Companio.
Rowena

2. Toen ik een aantal jaar geleden met Onehappycard ben gestart heb ik alle informatie uit google en YouTube gehaald. Dat heeft me uren, dagen, weken gekost. Rowena heeft al haar kennis in een membership gezet. Zelf ben ik ook lid en kan ik nog elke dag van haar leren. Het fijnste vind ik dat alle informatie bij elkaar staat en je dus niet meer zelf uren hoeft te googlen. Het membership kun je maandelijks betalen vanaf €14,95

Wise

3. Een zakelijke bankrekening openen op Aruba is niet gemakkelijk en niet handig als je in meerdere valuta zoals Euro en/of US Dollar je geld wilt verdienen. Daarom heb ik ervoor gekozen om een zakelijke online rekening te openen bij Wise. Meer informatie: Wise heb ik gekoppeld aan Stripe en daarmee heb ik iDeal op mijn website. Je kunt ook kiezen voor Credit card, Klarna, Apple en Google pay.

Hostinger

4. Voor mijn website heb ik gekozen voor het hosting pakket van Hostinger. Dat is voor mij op dit moment de beste en goedkoopste. Hostinger heeft super lage prijzen, een gratis domeinnaam en ssl. Daarnaast staan ze bekend om de snelheid van de websites. Je online bezoekers willen niet wachten tot je website volledig geladen is. Met het pakket van €2,99 per maand krijg je alles wat je als beginnende online ondernemer nodig hebt. Meer informatie: Hostinger.

Wordpress

5. Mijn website heb ik gemaakt met WordPress. Na veel googlen kwam ik tot de conclusie dat ik daarmee mijn website/webshop het beste zelf kan inrichten en beheren. In principe kun je alles zelf leren toch maak ik regelmatig gebruik van een Virtual Assistent om me te helpen met vooral technische zaken of opdrachten waar ik op dat moment zelf geen tijd voor heb. Ik werk graag met verschillende VA’s. Op de Facebook groep business babes kun je vragen stellen en opzoek gaan naar betaalbare VA’s met de juiste kennis. Zelf vind ik het prettig om een vast bedrag af te spreken door middel van een strippenkaart aan uren. Zo kan ik mijn vragen/opdrachten bij een VA neerleggen. Zonder me druk te maken over de kosten.

1 gedachte over “Bedrijf starten op Aruba

  1. […] Bedrijf starten op Aruba deel 2. Heb jij deel 1 nog niet gelezen klik dan hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *